De trimsalon

De Trimsalon

Het is mogelijk om uw hond weer fris gewassen mee naar huis te nemen. Neem contact op voor meer informatie.

Helaas is onze trimsalon permanent gesloten.

2 getrimde hondjes.

De behandeling

Een volledige trimbehandeling is inclusief massage, nagels/gebit/oren/ogen/anaalklieren nakijken, wassen, föhnen en modelleren. Welke behandeling er nodig is voor uw hond, hangt af van de vacht. Soms worden er meerdere technieken in combinatie gebruikt.

Het volgende wordt bij elke hond gedaan/ nagekeken:

De haren worden tussen de voetzooltjes uit geknipt.

De nagels worden geknipt indien nodig. Soms lijkt het alsof de nagels nog lang zijn. Dit kan komen door de stand van de voet. *Bij de zogenaamde 'hazenvoet' staan de nagels meer naar voren gericht waardoor de nagels lang lijken en het leven in de nagels ook vaak langer is. De nagels kunnen dan niet echt kort geknipt worden. Bij de zogenaamde 'katvoet' staan de nagels richting de grond, waardoor ze vaak al afslijten als de hond veel over een stoep loopt.

De oren worden nagekeken, waar nodig worden de haren uit de oren geplukt zodat het vuil er beter uit kan. Eventueel worden de oren met speciale oorreiniger schoongemaakt.

De anaalklieren worden nagekeken, deze liggen bij de anus van de hond. Normaal wordt er bij de ontlasting een deel van de anaalzakjes leeggedrukt en komt het anaalvocht mee naar buiten. Soms is dit niet het geval en kunnen de kliertjes overvol raken. Dan kunnen ze worden leeggemaakt. Dit kan ook tussen de trimbeurten door.

Het gebit wordt nagekeken. Als er tandsteen aanwezig is en de hond laat het toe, dan wordt deze verwijderd.

De hond wordt nagekeken op parasieten en teken worden verwijderd. Bij vlooien of luizen wordt een speciale shampoo gebruikt en advies voor thuis meegegeven. Het laatste is erg belangrijk om van de parasieten af te komen. Mocht het zijn dat u thuis al heeft gezien dat uw hond parasieten heeft, waardeer ik het zeer als u het van te voren meldt.

Alle honden gaan naar huis zonder klitten.

Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een deelbehandeling!

U kunt altijd terecht voor adviezen over de vacht, verzorging, voeding, opvoeding en gezondheid. Ik weet wanneer ik u moet doorsturen naar een dierenarts of therapeut.

Hondje op de trimtafel.

Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee zorgen we er voor dat de website juist werkt.