Het Dierenpension

Sinds eind 2017 hebben we de deuren mogen openen van onze hondenhuiskamers! Daarnaast beschikken we over 20 kennels in een andere ruimte.

Een vrolijke hond in een van de huiskamers

De huiskamers

In een van onze 3 huiskamers kunnen onze trouwe viervoeters zelf de keuze maken om in een mandje, op een kleed, op de bank of zelfs op een bed hun plekje te kiezen. Daarnaast hebben ze de gehele dag de beschikking over de speelweide. In de huiskamers leven ze in een groep honden.

U zult begrijpen dat niet iedere hond geschikt is om in de huiskamers te verblijven. Er wordt verwacht dat uw hond sociaal is naar mensen en soortgenoten. Reuen dienen gecastreerd te zijn vanaf 1 jaar en teefjes mogen niet loops zijn. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren tijdens haar verblijf, dan zal ze apart of in de kennels moeten verblijven. Helaas kunnen we ook niet alle rassen toelaten.

Lijkt het u wat om uw huisdier in de huiskamers te laten verblijven? Dan maken we graag een afspraak voor een proefdag met u. Tijdens deze proefdag hebben we een kort gesprekje en kunt u een kijkje nemen in de huiskamers. Deze dag is eenmalig en gratis, zodat we uw hond kunnen observeren. Als uw hond 'geslaagd' is voor de proefdag mag hij in de huiskamers verblijven. U kunt dan via onze website een afspraak maken.

Een spelende hond in een van de huiskamers

De Kennels

De kennels zijn verwarmde binnenverblijven waar de honden de mogelijkheid hebben om de hele dag in het binnen en buitenverblijf te lopen. Het is mogelijk om honden samen te laten logeren in een verblijf. Er is twee keer per dag de mogelijkheid om te ravotten in de speelweide. Honden die goed kunnen spelen met andere honden mogen samen de weide in, honden die hier moeite mee hebben mogen alleen spelen. Tijdens ‘de rust’ in de middag krijgen de honden regelmatig simpel hersenwerk of kauwmateriaal aangeboden.

De honden krijgen twee keer per dag eten, maar als uw hond een ander patroon heeft dan kunnen we daar rekening mee houden. Wij geven onze gasten de brokjes van Caro Croc. Dit is een smakelijke brok die goed geaccepteerd wordt. Het is natuurlijk geen probleem als u uw eigen voer meebrengt.

We beschikken over manden en dekens. Toch vinden de meeste dieren het prettig om op een eigen dekentje of kussen te liggen met hun eigen geur. Hierdoor voelen ze zich sneller op hun gemak. Dit mag u, indien gewenst meebrengen.

Een kat in het buitenverblijf

De Katten

In ons verwarmde kattenverblijf kunnen de katten apart geplaatst worden in ruim een verblijf. Ook is er de mogelijkheid om ze samen te laten logeren. De katten kunnen de hele dag naar binnen en buiten, waar ze beschikken over krabpalen en klim- en speelmogelijkheden. Wij maken gebruik van feromonen en kattenkruid om de katten snel op hun gemak te laten voelen. De verblijven beschikken over verschillende mandjes en hangmatjes. Toch voelen katten zich sneller op hun gemak als ze iets van thuis meekrijgen wat ruikt naar hun vertrouwde omgeving. U mag dit, indien gewenst meenemen.

De katten krijgen 's avonds een vleesmaaltijd en de hele dag door staan er brokjes van CaroCroc. U heeft natuurlijk de mogelijkheid om uw eigen voer mee te brengen.

Tinka is actief bezig met de honden in de speelweide

Extra zorg

Met 10 jaar ervaring als paraveterinair (dierenartsassistente) kunnen alle honden en katten bij ons terecht. Voor ons is het geen probleem om voor dieren met een medische achtergrond te zorgen, zoals bijvoorbeeld nier- en blaaspatiënten. Het geven van medicijnen is geen enkel probleem, wij weten waar we op moeten letten.

Entingen

In ons pension is de jaarlijkse enting van uw huisdier (voor honden betreft dit in elk geval de ziekte van Weil en Parvo, voor katten betreft dit in elk geval kattenziekte en niesziekte) verplicht. Wij accepteren ook titerbepalingen waaruit blijkt dat uw dier voldoende antistoffen in zijn of haar lichaam heeft.

De kennelhoest enting is niet verplicht, wel is het verstandig deze te laten geven: Als er een kennelhoest uitbraak is, kan uw hond ziek worden. De geënte dieren zullen minder ziek worden dan de niet geënte dieren. De entingen dienen minimaal 2 weken voor aankomst gegeven te zijn en moeten minimaal geldig zijn tot en met de laatste dag van het verblijf.

Daarnaast vragen wij om uw huisdier 2 weken voor aankomst te ontwormen en te behandelen tegen vlooien. Uw huisdier moet vrij van vlooien gebracht worden.